2011. május 22., vasárnap

Azrael arkangyal



Azrael nevének jelentése: „Isten segítsége”. Elsődleges feladata segíteni az emberi lelkeknek, hogy a test fizikai halálakor átjussanak a mennyek birodalmába. Azrael vigasztalja a fizikai létezést épp maguk mögött hagyó haldoklókat, ő biztosítja a szenvedésmentes halált, és segíti az újonnan érkezettek beilleszkedését a másvilágon. A halott rokonságának megvigasztalása és mély gyászuk enyhítése szintén az ő dolga, a hátramaradott családtagok fájdalmát gyógyító energiákkal és isteni fénnyel csillapítja, s ugyanezen eszközökkel éri el, hogy megbirkózzunk a veszteség kínjaival, és idővel továbblépjünk. Azrael támogatja a túlélő rokonok, barátok és ismerősök érzelmi, spirituális továbbhaladását az anyagi világban. Ha elvesztettünk valakit, és nem tudunk úrrá lenni fájdalmunkon, szólítsuk Azraelt, kérjük segítségét és vigasztalását.
Azrael gondoskodik a gyászmunkával foglalkozó tanácsadók érzelmi egyensúlyáról azzal, hogy megóvja őket a túlzott együttérzéstől, továbbá szájukba adja a helyzethez illő leghatásosabb szavakat. Hívjuk Azraelt, amennyiben egy haldokló végóráit és átlépését akarjuk megkönnyíteni, s vigasztalni is szeretnénk. Bárki, bármilyen vallású ember fordulhat hozzá. Ő segíti az elhunytat a másvilágon, és segít, hogy találkozhassunk vele a mennyekben.
Azrael arkangyal feltűnően csendes, nyugodt és higgadt. Megadja a gyász méltóságát, és soha nem él vissza a gyászolók kiszolgáltatottságával. Mindezen felül a nyugodt erő és a vigasz kiapadhatatlan forrása, amelyből szükség esetén mindenki meríthet.
Így vallott magáról: -Álmatlan éjszakákon, gondterhes gyászban, amikor nyugtalanul hánykolódsz az ágyban, csillapítom zaklatott elméd, meghozom az álmod. A kipihent elme és test erősebb, jobban állja a gyász, a búcsú és a temetés fájdalmait. Ne habozz hát, hívj a szükség idején imáimért, közreműködésemért, közbenjárásomért. Én majd fohászkodom a melletted álló többi angyallal szeretett hozzátartozódért és érted is, s mindent megteszünk az isteni erő segítségével, hogy támogassunk téged.

Miben segíthet?
-az elhunyt lelkének átvezetése a másvilágra
-a gyászolók támogatása-anyagi, szellemi és érzelmi téren
-tanácsadás gyász idején
-vigasz a haldoklóknak és a gyászolóknak

Fohász
Szükségtelen szertartásosan viselkedned, kiöltöznöd, kicsípned magad, Azrael arkangyal e nélkül is hallgat a hívó szóra. A látványos készülődés helyett elegendő komolyan, őszintén kérni a segítségét gyász vagy haláleset idején. Egyszerűen gondolj rá, és máris megjelenik. Íme a megidézésére alkalmas szöveg egyik változata:
Azrael arkangyal, vigasztalj meg most engem! Segíts meggyógyulnom. Kérlek, vedd le szívem terhét, segíts felfognom a helyzetben rejlő áldás értelmét. Segíts letörölni a könnyeimet, és összeköttetésbe kerülni a mennybe távozottal. Kérlek, töltsd fel tiszta energiával a halott szeretteim és köztem kialakult kapcsolatot, hogy tisztán, érthetően kommunikálhassunk egymással. Tudom, hogy meghalt rokonom (kedvesem stb.) a közelemben tartózkodik, és te, Azrael, mindkettőnkre vigyázol. (Ha a gyásszal kapcsolatban további, egyéni kéréseid vannak, azokat ide toldd be a szövegbe). Köszönöm, Azrael.

Forrás: Doreen Virtue 

9 megjegyzés:

  1. Isten Áldja meg az Oldal feltöltőjét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen!
      Téged is! :)

      Törlés
    2. Köszönöm Neked hogy segítessz.

      Törlés
  2. Köszönöm szépen :] Nem is tudod h mennyit segített :))

    VálaszTörlés
  3. Őt láttam álmomban! (köszönet)

    VálaszTörlés
  4. Azraelnek üzenném! Szeretem őt!
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te magad is megmondhatod neki,örülni fog! :)

      Törlés
    2. Azrael arkangyalnak üzenem ! Köszönöm Neked, hogy üzenetet hoztál nekem. Majdnem bele haltam a hiányába.. Most könnyebb hogy tudom vigyáz rám örökké. Szeretlek.

      Törlés
  5. Köszönöm neked Azrael, hogy mellettem vagy, segítesz fájdalmamban. Szeretlek.

    VálaszTörlés