2011. június 6., hétfő

Jophiel arkangyal



A Jophiel név jelentése: „Isten gyönyörűsége”. Ez az angyal a művészek pártfogójaként közismert, és egyes vélekedések szerint már az Édenkertben is ott volt, később pedig Noé fiait vigyázta.
A szépség és a művészet arkangyalaként metafizikai és fizikai síkon egyformán támogatja kiteljesedésünket. Jophielnek köszönhetően támadnak szép, nemes gondolataink, ő segít észrevenni és méltányolni a környezetünkben fellelhető szépséget, vagyis ha teheti, egyre több gyönyörűséget hoz az életünkbe. Mivel nemes gondolatokat nemes cselekedetek követnek, a szép gondolatokról szemet-lelket gyönyörködtető eredmény várható.
A fizikai világban Jophiel segít a művészi feladatoknál, és lángra lobbantja a bennünk lakozó alkotói szándékot, mondhatni, ő az isteni ihlet forrása. Tőle származnak a legeredetibb ötletek, és ő ad erőt ezek művészi szintű megvalósításához. Ő segít, hogy megtaláljuk a szépséget otthonunkban, munkánkban és kapcsolatainkban. Segít lassítani, hogy legyen időnk lehajolni egy rózsához, és élvezni az illatát.
Jelenlétét felemelő, könnyed érzés és hangulatunk vidámra fordulása jelzi. Barátságos és józan gondolkodású angyal, olyan, mint a legjobb barátunk.
Így vallott magáról: -Segített már bárkin is az aggódás? Nem, tehát nincs is értelme erre pazarolni az idődet! A félszek nem gyógyítanak és nem tartalmasak – éppen ellenkezőleg. A meddő tépelődésnél sokkal jobb ötlet bármilyen alkotómunkára fordítani az energiát! Ülj le szép nyugodtan, és gondolkodj a pozitív cselekvési lehetőségeidről. A teremtő szándék és tett a legfontosabb – teremts, alkoss és alkoss, ily módon Isten teremtő erejét és képzeletét tükrözheted. Ezért érzed magad közelebb Istenhez alkotómunkád közben, amikor írsz, rajzolsz, festesz, szobrokat formálsz, szónokolsz vagy más művészi alkotáson dolgozol.

Miben segíthet?
-az életritmus megnyugtató lelassítása, hogy ne kapkodj idegbajos módjára
-a környezet megszépítése
-művészi tervek kivitelezése és művész mivoltod elfogadása
-szépséges gondolatok keltése

Fohász
Valahányszor kellemetlen helyzetbe kerülsz, csúnya gondolataidat ajánlatos azonnal nemesebb gondolatokra váltani, e folyamatban lehet segítségedre Jophiel. Kérd az ő támogatását akkor is, ha a környezetedben szeretnél nemesebb törekvéseket látni:
Jophiel arkangyal, kérlek, segíts (itt mondd el miben). Köszönöm, hogy segítesz nekem észrevenni a bennem és másokban lakozó isteni szépséget. Köszönöm, hogy közbenjársz a pompás végkifejlet érdekében. Hálásan köszönöm segítségedet minden szépség nevében. 

Forrás: Doreen Virtue 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése