2011. június 9., csütörtök

Metatron arkangyal



A Metatron név értelme nem egészen tisztázott, hiányzik a más angyalok neve végén fellelhető -el végződés (ahogy angyaltestvére, Sandalphon nevéből is). Az el szócska a héber El Elyah kifejezésben bukkan fel, ami azt jelenti „Ábrahám mindeneket szerető Istene”, s mint ilyen, pont ellentéte Mózes haragvó, félelmetes Istenének, a féltékeny bosszúálló Jehovának. Magyarán az arkangyalok nevéből kiderül, mi a feladatuk, mert a szóvégi -el jelzi, hogy Istenhez tartozók. Az angyal szó önmagában csak azt jelenti, „Isten hírnöke”.
Metatron rendhagyó neve bizonyára szokatlan származásával függ össze, hiszen így csak két, emberből lett angyal neve végződik. A Metatron név egyes vélekedések szerinti értelme „az Isten trónusa mellett álló”, mások szerint pedig Isten egyik titkos neve. Metatront gyakran illetik a Jelenlét angyala titulussal is (Isten jelenlétének bizonysága).
Metatron a legfiatalabb arkangyal, mert más arkangyaloknak köszönheti a létét. Énok próféta, aki személyesen találkozott Istennel, egész földi élete folyamán megőrizte Istentől kapott tisztaságát. Tudós ismerője volt a mennyek titkainak, amiről a Raziel könyve című műben olvashatunk bővebben. Az írás beszámol arról, hogy Raziel arkangyal miként adja át az isteni tudást Ádámnak, Noénak, Énoknak és Salamonnak. Mivel méltó volt rá, Isten Énokot a mennyekbe emelte, hogy ott, a legmagasabb szellemi síkon lakjon és tevékenykedjen. Énok szárnyakat kapott, tisztasága, eszessége jutalmául arkangyal lett, és attól fogva Metatronnak nevezték.
Énok a földi életében becsületes és képzett írnokként dolgozott, ezért a mennyekben is hasonló feladatkört bíztak rá. Égi feladata az lett, hogy mennyei krónikás és jegyzőkönyvvezető legyen, aki igaz mértékkel mér minden emberi dolgot.
Metatron heves vérmérsékletű, energikus arkangyal, aki fáradhatatlanul igyekszik segíteni a Föld lakóinak. Az ég és a föld között közvetít, mivel bőséges tapasztalattal rendelkezik mindkét világról. Mint tapasztalt églakó, segít a földi emberrel megértetni a mennyei nézőpont alapelveit, és igyekszik minket megtanítani, miképp érdemes együttműködnünk az angyalokkal.
Metatron legalább ekkora elkötelezettséget érez a gyermekek iránt, különösen a spirituális vénával megáldottak sorsát viseli a szívén. A legrégibb írásokban Isten mutatóujjának is nevezik, ő mutatja meg a hegy csúcsáról Mózesnek az ígéret földjét, és halad a zsidók, Izrael gyermekei előtt a pusztában. Ma is szívesen vezeti jó irányba a gyermekeket, mind a Földön, mind a mennyben. Metatron vigyáz a hiperaktivitás, a csapongó figyelem és a sűrű hangulatváltozások tünetegyüttesét mutató gyermekekre, igyekszik a kicsiket, a szüleiket és a velük foglalkozó orvosokat, kutatókat rávezetni a Ritalin és a pszichoaktív megoldások alternatíváját jelentő eljárásokra.
Metatron pártfogolja az elhunyt gyermeki lelkeket a túlvilági beilleszkedésük során, és támogatja az élő gyermekeket. Segít nekik megszeretni önmagukat és leküzdeni szétszórtságukat. Ugyancsak Metatronnak köszönhetjük, hogy a rátermett gyermekek ráébrednek szellemi elhivatottságukra, elfogadják és tökéletesítik küldetésüket, spirituális képességeiket.
Metatron energiái rendkívül magas rezgésszámúak és koncentráltak, akár a lézersugarak. Igencsak motivált az eredményességben, ezért bármikor hajlandó támogatni az embert a halogatás és egyéb kibúvók leküzdésében, szívesen hozzásegít, hogy végre valóban előreléphessünk. Elmélyült gondolkodó, közreműködésével könnyebben megérthetjük mások cselekedeteinek indítékait, és a különféle élethelyzeteket.
Saját szavaival: -Emberi életem megadta nekem a képességet, hogy megragadjam az emberek élettel és halállal kapcsolatos elképzeléseinek lényegét, s összehasonlíthassam azokat az örök életű égiek elvont szempontjaival. Megértem az emberi érzelmek hátterében lappangó halálfélelem szerepét. Jelenleg az isteni létben vagyok, így ismerem az élet és a halál valódi okait, és egy átfogóbb nézőpont ismeretében állítom, amit egyébként másoktól már oly sokszor hallottatok: valójában nincs miért félni attól, ami bekövetkezik! Az időnket a lelkünk igényei szerint mérik ki, tehát a halál soha nem következhet be idő előtt! Nincs tehát túl korai vagy idő előtti halál, ahogy véletlen halál sincs. A halállal kapcsolatos kellemetlen és visszatetszést keltő elképzelések jórészt az emberi elme fantazmagóriái. Még az erőszakos halállal haltakról is elmondhatjuk, hogy ezáltal egy sokkal iszonyatosabb szenvedéstől szabadultak meg, ráadásul főként az isteni beavatkozásnak köszönhetően. Az áldozatok lelkei a kellő időben, s vitathatatlanul a legmegfelelőbb pillanatban hagyták el az érintettek testét, jóval azelőtt, hogy bármiféle kínzó gyötrelem megtelepedhetett volna bennük. A halállal kapcsolatos félreértések oka a jövőt illető, félelmekkel terhes találgatás, mivel a földi halandók nem tudják elképzelni, mi vár rájuk, s rossz beidegződéseik miatt rosszra számítanak. Pedig nem tudják, mi következik a fizikai létezés után. Az élet utáni élet elbűvölő élményeket tartogat, amelyek egy csapásra elterelik a lélek figyelmét a halállal járó fizikai megpróbáltatásról. Biztosíthatunk róla, hogy mindez a könyörületes és nagy Teremtő kegyéből következik, aki mindig és mindenütt velünk van.

Miben segíthet?
-feljegyzések megőrzése, szerkesztése és rendezése
-gyermekekkel kapcsolatos dolgok
-írás
-spirituális megértés
-a szétszórt figyelem összpontosítása és a hiperaktivitás megszelídítése

Fohász
Ha egy betegesen szétszórt gyermek figyelmét akarod lekötni, vagy szeretnéd elérni, hogy összefogottabb, figyelmesebb legyen, esetleg a hiperaktivitást kívánod nála megszüntetni, kérd Metatron segítségét, és kérd, találjon lehetőleg természetes gyógymódot a bajra:
Metatron arkangyal, kérlek, járj közben szeretettel, és áldozd megkülönböztetett figyelmedet (mondd ki a gyermek nevét), akit betegnek tartanak. Segíts megtudni, mi a szándéka Istennek ezzel a gyermekkel, és mutass utat a kicsi életében szereplő összes felnőttnek, hogy mindig a lehető legjobbat tehessék az érdekében. Kérlek, támogass minket, hogy erősek maradjunk erőteljes egyéniségek társaságában is, és megtehessük mindazt, amiről tudjuk, hogy jogunk van hozzá. Támogass minket döntéseinkben, mert szeretnénk, ha cselekedeteink az ő érdekeit szolgálnák. Segíts hozzá, hogy e gyermek érdekében békés, értelmes vitákat folytassunk, még akkor is, ha nézeteink, véleményeink különböznek. Kérlek, Metatron, oltalmazd ezt a gyermeket minden káros behatástól és bántástól, most és a jövőben is. Köszönöm. 

Forrás: Doreen Virtue 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése